Nimkar

Johnny Nim er om nogen iværksætter-typen, og det har man også nydt gavn af i borgbyen Alanya på den tyrkiske Middelhavskyst.

Udsigten i Alanya

Nim faldt pladask for byen under et ferieophold og købte en lejlighed i en ejendom i bydelen Tosmur. Ejendomsselskabet, der havde en stribe af de øvrige lejligheder i komplekset, måtte melde pas, og så tog Nim over, solgte nogle af de tomme lejligheder og fik økonomien på ret køl.

Han blev under sine ophold i Alanya hurtigt venner med taskehandleren Muzaffer Karakus, og de etablerede selskabet Nimkar. Selskabet har i flere omgange købt jordlodder tæt på Dim-floden og med kort afstand til stranden, hvor der indtil videre er opført i omegnen af 600 lejligheder, både til solhungrende europæere fra primært Danmark, men også England og Tyskland, samt tyrkiske familier.

Nimkar er sidenhen splittet op i to selskaber, hvor de to entreprenører delte den tilbageværende og usolgte boligmasse i mellem sig. Selv om de ikke længere er forretningspartnere, er der fortsat et samarbejde samt et tæt venskab mellem Johnny Nim og Muzaffer Karakus og deres respektive familier.